Esteu aquí

L'Esbart mes a + Desembre 2020

L’ESPAI DEL SOCI I LA SÒCIA

L’Esbart en crisi econòmica i pendent de subvencions

La setmana passada es feia pública la notícia que l’Esbart hauria de tancar el local si l’Ajuntament no feia efectiu el conveni anual abans del 31 de desembre. Conveni pel qual l’entitat ha de rebre una subvenció que li permet pagar una bona part del lloguer del local, pendent des de gairebé un any.

L’Esbart denunciava, a través d’un comunicat de premsa, que el govern municipal no donava cap resposta a les demandes contínues de l’entitat en relació a aquest conveni i que, si l’Ajuntament no complia el seu compromís anual, l’entitat es veuria obligada a tancar el local.

A partir de la publicació d’aquesta denúncia, el consistori ha donat resposta a l’entitat i ha fet signar un conveni d’última hora per poder complir amb la subvenció prevista abans de l’acabament de l’any.

 

ANDANÇA

Nadal a l’escola

Tot i les restriccions d’alumnat per classe, cosa que ha fet d’aquest desembre un mes molt estrany on els grups s’han vist dividits, Andança ha celebrat, com sempre, la preparació del Nadal de diferents maneres.

Els més petits han cagat el tió, els mitjans han intercanviat felicitacions de Nadal per les seves classes virtuals i els més grans han intercanviat música. I tots els grups han ballat nadales o músiques relacionades amb el Nadal i/o han fet activitats especials.

Es mostra Tió P3.jpg.Es mostra Tió 1r.jpg.

 

Ballada de Sants Innocents

Dilluns 28 de desembre havia de ser la tradicional ballada dels Sants Innocents amb els grups de P4-P5, 1r i 2n, però, un cop més, la pandèmia no ens ha permès seguir amb les activitats habituals de l’Esbart.

Tot i així, els grups que havien de fer aquesta ballada han treballat les danses igualment, tant a l’Esbart com a casa, els dies que el local va haver d’estar tancat. I els últims dies de classe abans de les vacances de Nadal, es van fer simulacions de ballada i es van gravar uns vídeos per poder-los ensenyar a les famílies el mateix dia dels Innocents.

 

Es mostra Innocents P5.JPG.Es mostra Innocents 2n.JPG.

 

I TAMBÉ...

Ballada de Cos de Dansa

El passat diumenge 27, Cos de dansa va poder oferir, finalment, una ballada després de molts mesos sense pujar als escenaris. Conjuntament amb altres entitats de cultura popular de la ciutat, l’Esbart va col·laborar amb la Marató de TV3 amb una ballada solidària a la plaça de l’U d’octubre per la lluita contra la Covid-19.

Tot i haver de ballar amb mascareta, i sota un fred glaçador, la ballada va ser un moment molt màgic, tant per als balladors i balladores, que feia mesos que preparaven una actuació i encara no s’havia pogut dur a terme, com per al públic, que tenia ja ganes de tornar veure a Cos de Dansa en acció.

Es mostra Cos Marató 1.jpg.Es mostra Cos Marató 2.jpg.