Esteu aquí

Cos de Dansa

HISTÒRIA

L’Esbart Sant Cugat neix l’any 1975 amb un caràcter definit d’innovació en el món de la dansa catalana, sempre basant-se en la Cultura Popular i Tradicional del nostre país. Durant els primers anys, el cos de ball feu una immersió en la cultura popular i es dedicà a treballar en el seu folklore, sempre amb l’aportació creativa i artística del  director  Salvador Melo, qui va seguir una línia de caràcter innovador i va crear diverses coreografies. 

Després d’un període de transició, el gener de 1989, l’Esbart Sant Cugat contracta un nou director, Joan Serra, considerat un dels millors coreògrafs i coneixedors de la dansa catalana, el qual, a més, havia estat deixeble de Salvador Melo. Sempre seguint una línia innovadora, 

aquest director proposa una nova manera de ballar en català, d’expressar la cultura catalana per mitjà de la dansa. Des de la seva creació fins a l’actualitat l’Esbart ha actuat a diversos espais i teatres de Catalunya així com a la resta de l'estat i l'extranger.

 

Des de l’any 2004 l’Esbart enceta una nova etapa amb la renovació de l’equip de direcció artística. Sílvia Pérez, deixeble de Joan Serra, pren el relleu en la direcció del cos de dansa de l’entitat. Aquesta  etapa amb  la Sílvia Pérez  es va vol apropar la dansa d’arrel tradicional al jovent.

Actualment la direcció d’aquest grup de Cos de Dansa es dirigit per Laia Martínez que és una persona que ha estat alumna de l’escola de dansa de l’Esbart. Forma part com a ballarina de la companyia de dansa “Factoria Mascaró” des de 2004 i és professora de l’escola de dansa de l’Esbart Sant Cugat des de 2007.