L'Esbart mes a + Octubre 2020

L’ESPAI DEL SOCI I LA SÒCIA

Última hora

Les notícies sobre noves restriccions per aturar el coronavirus s’han anat precipitant durant els últims dies.

Les darreres, que afecten directament l’activitat de l’Esbart, prohibeixen les activitats extraescolars de totes les edats. De manera que, a partir d’avui mateix, divendres 30 d’octubre, totes les classes d’Andança es faran de forma telemàtica a través del Google Classroom.

En aquesta plataforma, cada classe té el seu link, que sempre és el mateix. Perquè les famílies tinguin accés a aquests links de forma fàcil i ràpida, s’han penjat a la pàgina web en un apartat específic. 

http://esbartsantcugat.cat/classes-telematiques

Primer cas de coronavirus a l’Esbart

El passat dimarts 20, una mestra d’Andança i balladora de Cos de Dansa va donar positiu en un test PCR de rutina. Com a conseqüència, i seguint les indicacions dels serveis sanitaris, tots els balladors i balladores de Cos de Dansa van haver-se de confinar i realitzar-se el test, que, afortunadament va ser negatiu per a tothom.

Donat que la major part dels mestres d’Andança són membres de Cos, les classes de tot el professorat confinat s’han hagut de fer de forma telemàtica durant els deu dies de confinament. 

La mestra afectada ha estat totalment asimptomàtica, s’ha trobat perfectament i ja s’ha realitzat el test que li ha permès reprendre la seva vida amb normalitat.

 

ANDANÇA

Primeres classes

Les classes d’Andança han començat aquest mes d’octubre i, després de sis mesos, l’Esbart s’ha omplert de dansa i alegria de nou.

Tant l’alumnat com el professorat s’han adaptat a les noves maneres de fer i al nou funcionament de seguida, perquè el que més importava era venir a compartir dansa amb els companys i companyes i passar una bona estona. 

 

 

La castanyada a l’Esbart

 

A Andança s’expliquen les tradicions i se celebren les festes populars tot ballant. El curs sempre comença amb un treball sobre la tardor, sobre la castanyada, especialment en els grups de més petits, i sobre Tots Sants, per als grups de més grans.

Aquest any, no s’han pogut portar castanyes a les classes per ballar i fer jocs amb elles, així com tampoc s’ha pogut crear cap activitat especial de Tots Sants que comportés qualsevol tipus de material, però les danses de la castanyada no han faltat.

I, per als més petits, la senyora castanyera no ha pogut visitar-los a classe, però els ha enviat un vídeo molt divertit de com ha anat a buscar les castanyes a la muntanya.

 

 

 

 

 

Classes virtuals

 

A causa del confinament dels mestres, Andança ha hagut de fer moltes classes de forma telemàtica a través de la plataforma del Google Classroom. Aquestes classes han anat molt bé gràcies a la predisposició tant de mestres, com de famílies, com d’alumnes.

Amb les noves mesures, aquestes classes telemàtiques hauran d’allargar-se com a mínim dues setmanes.

 

 

 

 

 

I TAMBÉ...

Ballada de Cos de Dansa anul·lada

Cos de Dansa tenia programada una ballada a la Festa de la Tardor el passat 23 d'octubre. A causa de les restriccions per la COVID-19, la Festa de Tardor ha quedat ajornada al cap de setmana del 13, 14 i 15 de novembre. 

Encara s’està treballant en quin serà el nou format de la Festa de Tardor i no se sap si el Cos de Dansa podrà participar-hi en format d'actuació.

 

Cessió d’espais a altres entitats

Del confinament de gran part de la plantilla de mestres i de la impossibilitat de fer classes presencials, l’Esbart ha tret una cosa molt positiva: ha pogut acollir, durant aquests dies, classes d’altres entitats de la ciutat que havien quedat penjades pel tancament d’espais municipals. 

D’aquesta manera, el Grup Mediterrània, l’Escola de Música Tradicional i el grup de teatre de La Unió han pogut fer alguns assajos al local.

L'Esbart mes a + Setembre 2020

L’ESPAI DEL SOCI I LA SÒCIA

Inici de curs

En primer lloc, cal dir que si l’Esbart pot encarar un inici de curs a aquestes alçades és gràcies al suport, tant moral com econòmic, que els socis i sòcies han aportat des del passat 14 de març, quan la pandèmia va fer tancar les portes de l’entitat.

La preparació de l’inici de curs ha estat molt diferent aquest any, sens dubte una mica més complicada, però no per això l’equip de l’Esbart li ha posat menys il·lusió. Al contrari, després de sis mesos sense dansa al local, tothom té moltes ganes de treBALLAR perquè aquest curs funcioni amb una nova normalitat.

Amb aquest objectiu, l’Esbart ha elaborat un protocol de funcionament davant el marc COVID-19 que estableix unes normes bàsiques de desenvolupament i organització perquè l’entitat sigui un lloc segur per a tots els usuaris i usuàries.

 

ANDANÇA

Reunió de famílies

El passat dimecres va tenir lloc la reunió de famílies que Andança organitza cada any a principi de curs; aquesta vegada de forma telemàtica i organitzada en dos torns per facilitar la participació dels assistents.

En aquesta reunió, es va presentar l’equip i es va parlar, principalment, dels punts més importants del protocol i tots els canvis que ha hagut de fer l’Esbart, com a entitat i com a local, per poder començar el curs de forma segura, com ara fer una sala nova a la seu social o un canvi d’horari de classes per poder fer les entrades i sortides de forma esglaonada.

 

I TAMBÉ...

Inici de Cos de Dansa

El Cos de Dansa va iniciar els seus assajos el passat 15 de setembre. Es van refent ràpidament del confinament reprenent l'activitat, i amb ganes d'oferir dansa, ja que pel moment serà l'únic grup amb possibilitat d'actuar amb públic.

Aquest curs, Cos de Dansa també estrena instagram, @cosdedansa.esbartstc , on els podreu seguir amb més detall i compartir-los. 

Preinscripcions 2020/2021

Ja tenim aquí les preinscripcions pel curs que ve. Podeu fer-les omplint el formulari següent:

Formulari de preinscripció

Les teves dades seran utilitzades única i exclusivament en relació als curs pel qual fas la preinscripció i per mantenir una comunicació amb l'entitat durant el procés d'inscripció. En cap cas cedirem aquestes dades a tercers, a menys que la legislació vigent ho exigeixi per algun motiu concret. En el moment de formalitzar la inscripció, et demanarem que signis un document de protecció de dades.

Recordeu que es tracten simplement de sol·licituds d’inscripcions, o preinscripcions, i deixarem les inscripcions pròpiament dites per quan tinguem la seguretat de poder començar l’activitat. Arribat el moment, us avisarem perquè pugueu omplir amb temps la fitxa d’inscripció, el document de protecció de dades i el de drets d’imatge.

Normativa:

  • No es poden reservar places.
  • Les places s’atorgaran per estricte ordre de preinscripció.
  • Un cop finalitzades les places d'un grup, s'obrirà una llista d'espera i s’anirà avisant per ordre en cas de baixes dintre del mateix grup.

Preus Andança segons grups i horaris:

Grups de P3, P4, P5 i 1r (1h setmanal): 90€ 1r pagament i 26€ mensuals d’octubre a juny.

Grups de 2n, 3r i 4t (1,5h setmanals): 105€ 1r pagament i 32€ mensuals d’octubre a juny.

Grups de 5è, 6è 1r d’ESO, 2n d’ESO i Juvenils (3h setmanals): 130€ 1r pagament i 40€ mensuals d’octubre a juny.

Grups de Mèdiums (1,5h setmanal): 90€ quota soci i 30€ mensuals d'octubre a juny.

Grup de Sèniors (1,5h setmanal): 90€ quota soci i 30€ mensuals d'octubre a juny.

 

El preu del 1r pagament inclou la quota de soci de l’Esbart i, en alguns casos, una part del preu total del curs.

Us informem que la quota de soci és de 90€, tal i com es va pactar a l’Assemblea de Socis del 2013.

 

La Secretaria de l’Esbart roman tancada per la situació de la Covid-19, però ens podeu fer consultes administratives a info@esbartsantcugat.cat i pedagògiques a andanca@esbartsantcugat.cat

 

 

 

Pren-la com la necessitis

Durant l’etapa de confinament el Cos de Dansa de l’Esbart Sant Cugat ha volgut seguir connectat i ballant.

La nostra dansa s’ha fragmentat, ha quedat sense espai, s’ha aturat i l’hem intentat habitar d’una altra manera, investigant el viure i ballar “l’ara”. Ja no és la nostra dansa - no pot ser-ho – però n’és una que ha format part de cada una de nosaltres en una circumstància determinada, que embastem amb el llenguatge audiovisual - que té capacitat per generar i transformar-, i dóna lloc a un paquet de videodanses, on cada peça és un capítol.

Cada capítol, un poema en moviment. Cada poema, una ballada.

No és la nostra dansa; és la fragilitat i la potencialitat d’aquesta.

Pren-la com la necessitis.

 

Preinscripcions 2020/2021

Després d'aquesta forçosa parada poc a poc tornem tornem a arrencar. De moment seguim amb el local tancat però posem en marxa preinscripcions de cara a l'any que ve.

Enguany aquestes inscripcions seran el 6 de Juliol a partir de les 10h i seran de forma telemàtica.

Teniu tota la informació a la secció de Preinscripcions 2020/2021 de la web o clicant al següent enllaç: Preinscripcions 2020/2021

Nadal al carrer

Ballada dels Sants Innocents amb els grups de P5, 1r i 2n

El proper dissabte 28 de desembre ens trobarem per celebrar el Nadal amb una petita cercavila, tot ballant pels carrers de Sant Cugat i penjant les tradicionals llufes del dia dels Innocents. Aquesta cercavila la fem conjuntament amb l’Escola de Música Tradicional de Sant Cugat, que ens tornarà a acompanyar amb la música en directe dels seus alumnes per tot el recorregut i que tocarà la música de les danses que els nens i nenes d’Andança ballaran a les places.

Dades de la ballada

Dia de la ballada: Dissabte 28 de desembre.

Grups d’Andança que hi participen: Grups de P5, 1r i 2n de l’Esbart i grups de P5-2n de les escoles Gerbert d’Orlach, Ciutat d’Alba, Joan Maragall, Santa Isabel, Pins del Vallès, l’Olivera, La Floresta, Collserola i Pi d’en Xandri.

Lloc de trobada: Casa de Cultura (C/Castellví, 8. Jardins del Monestir).

Hora de trobada: 11.00h (vestits amb el vestuari d’Andança).

Lloc de ballada: Cercavila pels carrers del centre de Sant Cugat. Ballades a pl. de l’Om, pl. d’Octavià i pl. Magí Bartralot.

Hora d’inici de ballada: 12:00h (la durada serà aproximadament d’una hora).

Durant l’estona en què els nens i les nenes estaran a la Casa de Cultura practicant amb els músics, l’Esbart oferirà un petit esmorzar per a pares i mares a l’exterior de l’edifici.

 

Vestuari

Pantaló negre o faldilla de color d’Andança, samarreta d’Andança i sabatilles negres tipus xines.

Com que farà fred, els nens i les nenes poden portar, sota la samarreta d’Andança, una samarreta de màniga llarga de color blanc i mitges o mitjons també de color blanc.

Comença el curs 2019-2020

El dilluns 30 de setembre comencem el nou curs!!

Podeu consultar els horaris, calendari i vestuari a les seccions de la web.

Bon principi de curs!!

 

Andança a plaça 2019

Andança a Plaça és la ballada de final de curs d’Andança, on us presentem un recull de danses, fruit de la feina que hem fet amb els/les alumnes al llarg del curs.

 

Grups que ballen: tots els grups d’Andança, Pre-Cos, Mèdiums i Sèniors de l'Esbart.

Lloc: Plaça d’Octavià

Dia: dissabte, 1 de juny

Horari: dividirem la ballada en tres torns:

  • 17:30h – Ballen els grups d'Andança de les escoles: Gerbert d’Orlhac, Santa Isabel, Ciutat d'Alba, Collserola, Joan Maragall i la Mirada.
  • 19:30h – Ballen els grups d'Andança de les escoles: Pi d'en Xandri, Pinsdel Vallès, La Floresta i l’Olivera. I els grups de P3, P4, P5, 1r, 2n, 3r i 4t de l’Esbart. 
  • 20.30h – Sopar
  • 22.00h – Ballen els grups de 5è-6è, 1r d’ESO, 2n d’ESO, Juvenils, Pre-Cos, Mèdium 1, Mèdium 2 i Sèniors de l’Esbart.

Lloc de trobada abans de ballar: Casa de Cultura. C/ Castellví, 20

Hora de trobada: (ja preparats/des per ballar)

  • 17:00h – els grups que ballen a les 17:30h
  • 19:00h – els grups que ballen a les 19:30h
  • 20:30h aprox. – els grups que ballen a les 22:00h

Vestuari petits: Pantaló fosc o faldilla d’Andança, samarreta d’Andança i sabatilles negres tipus xines (sense mitjons).

Vestuari a partir de 5è: Faldilla i samarreta negres i sobrefaldilles de colors.

Vestuari adults: segons s’acordi a classe.

Us hi esperem!

Ballada de Sant Ponç

 

11 de maig

Grups de P3 i P4

 

La ballada de Sant Ponç tindrà lloc dissabte 11 de maig i hi participaran tots els nens i nenes de P3-P4 de les escoles i de l’Esbart.

 

En aquesta ballada passejarem en cercavila pels carrers de Sant Cugat i ballarem algunes de les danses que hem après durant el curs.

 

Els alumnes de l’Escola de Música Tradicional de Sant Cugat, com ja és costum, ens acompanyaran en aquesta cercavila per amenitzar el recorregut. I perquè puguem ballar... han estat treballant la música de les nostres danses! 

 

La ballada finalitza a la Plaça de l’Alcalde Magí Bartralot, on farem el final de festa.

DADES DE LA BALLADA           

                                                  

Dia: dissabte 11 de maig de 2019                  

Grups: Tots els grups de P3 i P4 de les escoles La Floresta, l'Olivera, Pi d'en Xandri, Santa Isabel, Pins del Vallès, Gerbert d'Orlach, Ciutat d'Alba, Collserola, Joan Maragall, La Mirada i Turó de Can Mates i els grups de P3 i P4 i del’Esbart.

Lloc de ballada: Plaça de l’Om, Plaça Octavià i Plaça de l’Alcalde Magí Bartralot.

Hora d’inici de la ballada: 12h                                    

Hora de trobada: 11h (ja vestits i preparats per ballar)

Lloc de trobada: Casa de Cultura de Sant Cugat (C/ Castellví, 8. Jardins del Monestir)

 

VESTUARI

 

Pantaló negre o faldilla d’Andança, samarreta d’Andança i sabatilles negres tipus xines sense mitjons.

 

Últims detalls del Ballant perquè ens mirin 2019

 

Assaig general

Recordeu que els assajos es duran a terme el mateix dia de l’espectacle, dissabte 6 d’abril, durant el matí al Teatre Auditori. És molt important que tots els balladors i balladores assisteixin a aquest assaig, ja que cal que trepitgin escenari abans de la funció per ubicar-s’hi i acostumar-s’hi. Serà, també, el moment en què ballaran per primera vegada amb la música en directe.

A l’assaig, NO CAL venir amb el vestuari de la ballada, només amb roba còmoda.

Horaris dels assajos:

Tant l’arribada com la recollida dels assajos serà per la porta d’entrada d’artistes (al costat dels cinemes).

Grups: Santa Isabel P3-P4, Santa Isabel P5-2n, La Mirada P3-P4, La Mirada P5, Collserola P3-P4, Collserola P5-2n, Ciutat d’Alba P3-P4, Ciutat d’Alba P5-2n, Joan Maragall P3-P4, Joan Maragall P5-2n, Pins del Vallès P3-P4, Pins del Vallès P5-2n

Arribada: 10:00          Assaig: 10:15 - 11:10          Recollida: 11:15

 

Grups:Pi d'en Xandri P3-P4, Pi d'en Xandri P5-2n, Gerbert d'Orlach P3-P4, Gerbert d'Orlach P5-2n, L'Olivera P3-P4, La Floresta P3-2n, Turó de Can Mates P3-P4, Esbart P3, Esbart P4, Esbart P5, Esbart 1r, Esbart 2n.

Arribada: 11:00          Assaig: 11:15 - 12:10          Recollida: 12:15

 

Grups: Esbart 3r, Esbart 4t, Esbart 5è-6è, Esbart 1r ESO, Esbart 2n ESO, Esbart Juves

Arribada: 12:00          Assaig: 12:15 - 13:15          Recollida: 13:20

 

Grups: Mèdium 1, Mèdium 2, Pre-Cos, Sèniors, Cos de Dansa

Arribada: 13:10          Assaig: 13:20 - 14:15

 

Ballada

Hora de trobada dels balladors i balladores de la 1a funció: 16h

Lloc de trobada: Porta d’entrada d’artistes.

Recollida: mateix lloc un cop acabada la funció.

 

Hora de trobada dels balladors i balladores de la 2a funció: 18.45h

Lloc de trobada: Porta d’entrada d’artistes.

Recollida: mateix lloc un cop acabada la funció.

 

*És importantíssim que sigueu molt puntuals tant al matí com a la tarda!

 

Vestuari

Ens infants han de venir pentinats i vestits amb el vestuari d’Andança, sense mitges, mitjons ni samarretes interiors. Penseu que al Teatre Auditori fa molta calor, i més encara a l’escenari, de manera que no passaran fred.

Us demanem, també, que entrin sense jaquetes, bosses ni cap altre objecte per tal de facilitar l’organització dins dels camerinos.

 

Altres

A partir de 3r, els balladors i balladores ballaran a les dues funcions, de manera que passaran tota la tarda dins del Teatre Auditori, des de les 16h fins a acabar la 2a funció. En aquest cas, recomanem que portin el berenar.

 

 

Full de confirmació i drets d’imatge

És imprescindible que lliureu el full d’assistència a la ballada i els drets d’imatge, si no ho heu fet ja. 

 

Entrades

Recordeu que les entrades per a l’espectacle ja són a la venda. Les podeu comprar a

www.tasantcugat.cat i a l’Oficina de Turisme de Sant Cugat.

 

Per a qualsevol dubte, podeu contactar amb Andança a través del correu electrònic

andanca@esbartsantcugat.cat

Pàgines

Subscriure a esbartsantcugat.cat RSS