Esteu aquí

L'Esbart mes a + Abril 2021

L’ESPAI DEL SOCI I LA SÒCIA

Quotes solidàries

Davant les dificultats econòmiques de l’Esbart dels últims mesos a causa de la situació creada per la pandèmia, a l’última assemblea de socis i sòcies es va proposar fer unes quotes solidàries per ajudar l’entitat a acabar el curs amb una certa normalitat.

Les famílies s’han bolcat per donar aquest suport econòmic i des de l’equip de l’Esbart volem expressar el nostre agraïment immens per aquest recolzament incondicional. Un cop més.

Recordem, també, que qui vulgui participar en aquesta col·laboració econòmica encara ho pot fer a través d’aquest enllaç:

Aportar quota solidària

 

Reunions de socis i sòcies

La propera reunió de l’equip de treball de socis i sòcies està marcada per a dilluns 3 de maig a les 19h. Si algú vol participar-hi, serà en el següent enllaç:

https://us02web.zoom.us/j/81287631204?pwd=eEJzYXFVOTRFcHds

NDhaZGxNS05mZz09

Meeting ID: 812 8763 1204

Passcode: 887211

  

ANDANÇA

Andança a les estances

Durant les setmanes que les classes es van haver de fer de forma telemàtica, va sorgir la idea de fer una ballada des de casa de tota l’escola. Aquesta idea es va anar desenvolupant i, quan estava a

punt de dur-se a terme, van tornar les classes presencials.

No obstant això, l’equip de mestres va trobar interessant continuar amb la idea de fer una ballada de tota l’escola, coincidint amb les dates en què s’hauria d’haver fet el Ballant perquè ens mirin d’enguany. I com una ballada de tots els grups només podia ser a la distància, es va refermar la idea de fer-la cadascú des de casa seva.

Aquí podem veure el resultat d’aquest projecte i de la feina de cada grup treballada a classe:

Andança a les estances

 

 

“No-ballada” de Sant Jordi dels grups d’ESO

Andança va començar el curs amb la idea que aquest any no es podrien fer ballades. Tot i així, l’equip de mestres va decidir mantenir les dates d’aquestes ballades per fer algun acte o activitat simbòlica que recordés a aquestes “no-ballades”, com se les ha batejat entre l’equip.

Per Sant Jordi, justament, hi va haver una ballada d’entitats populars en què l’Esbart no va poder participar per la manca de possibilitats per preparar unes danses amb grups partits, classes semi-presencials des de fa poc, programacions reformulades, etc.

Sigui com sigui, la idea inicial era que a aquesta “no-ballada” hi participessin els grups d’ESO. És per això que els grups de 1r-2n i 3r d’ESO han fet una feina que han gravat i mostrat a les famílies d’aquests grups a través d’uns vídeos que s’han enviat fent-los coincidir amb el Dia Internacional de la Dansa.

   

 

Diada de Sant Jordi i Dia Internacional de la Dansa

Durant la setmana de Sant Jordi, i aprofitant que el Dia Internacional de la Dansa és a prop, l’escola sempre proposa activitats especials a l’alumnat.

Segons l’edat dels grups, es ballen cançons sobre la llegenda de Sant Jordi, es fan petites representacions dansades sobre la llegenda, es ballen poemes musicats que serveixen com a treball de creació i improvisació, etc.

Un cop més, Andança celebra amb els seus alumnes qualsevol festivitat i ho fa de la millor manera que hi ha: ballant. 

 

I TAMBÉ...

Canvis a secretaria

Aquest trimestre comença amb una gran novetat a la secretaria de l’Esbart. Després de la marxa del Juank, persona que hi ha estat al capdavant des de la inauguració d’aquest local i a qui se li ha agraït la feina i la dedicació des dels diferents col·lectius de l’entitat, la Mireia ocuparà el seu lloc de forma provisional. La Mireia és una persona vinculada a l’Esbart des de fa molts anys, també; actualment és membre de la junta i ballarina de Cos de Dansa.

 

Dia Internacional de la Dansa

Dijous 29 va ser el Dia Internacional de la Dansa. Cada any, en motiu d’aquesta data, l’Esbart i el Grup Mediterrània ofereixen una ballada de danses de plaça on tothom està convidat.

Un cop més, aquest any no podrà ser, però volem recordar i reivindicar les nostres ganes de tornar a ballar i fer ballar a tothom a les places.

 

Cos de Dansa

El Cos de Dansa ha començat el tercer trimestre amb energia encarant-se a diversos projectes.

Malgrat les incerteses que provoca la situació actual davant futures actuacions, el Cos de Dansa es prepara per participar d'una festa de foc i bèsties amb els Diables de Sant Cugat, prevista pel 22 de maig. 

D’altra banda, s'està començant a projectar Festa Major a l'espera de saber-ne el format, i se segueix treballant en la  producció d'un nou espectacle: Traspàs.